Γιατί Ελαιόλαδο;
22061
page-template-default,page,page-id-22061,stockholm-core-2.2.4,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-8.3,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
ΓΙΑΤΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ;

Ο αγνός, φυσικός χυμός της ελιάς είναι ξεκάθαρα ανώτερος από κάθε άλλη λιπαρή ουσία, είτε αυτή προέρχεται από ζώα (λαρδί, βούτυρο) ή από φυτά (αραβοσιτέλαιο, σογιέλαιο, φοινικέλαιο, ηλιέλαιο). Η γεύση του, σε συνδυασμό με τα αρωματικά, τα θρεπτικά και τα βιολογικά του στοιχεία, το καθιστούν μοναδικό.

  • Το ελαιόλαδο, ειδικά το έξτρα παρθένο, αποτελεί το φυσικό χυμό που παράγεται από τον καρπό του ελαιόδεντρου με φυσικά μέσα (έκθλιψη, σύνθλιψη, φυγοκέντρηση), χωρίς καμία χημική βελτίωση ή περαιτέρω επεξεργασίες. Μπορεί να καταναλωθεί άμεσα, όπως κάθε φυσικός χυμός.
  • Το ελαιόλαδο κατέχει σημαντικές αρωματικές ουσίες και ιχνοστοιχεία, που το καθιστούν ως τη γευστικότερη από όλες τις λιπαρές ουσίες.
  • Η θερμιδική του αξία δεν υπερβαίνει καμία από τις αξίες των άλλων λιπαρών ουσιών.
  • Χάρη στο αυξημένο του περιεχόμενο σε πολυφαινόλες και τοκοφερόλες, το ελαιόλαδο έχει μια ιδιαίτερη ανθεκτικότητα στην ταγγάδα και την οξείδωση.
  • Είναι ιδανικό για τηγανητό φαγητό, καλύτερο από κάθε είδους σπορέλαιο, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και σε φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες.
  • Η χημική σύνθεση του ελαιολάδου είναι ιδανική. Το ελαιόλαδο είναι εμπλουτισμένο με φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες, που έχουν ύψιστη σημασία για την ανθρώπινη υγεία, όπως αποδεικνύεται από τις τελευταίες ιατρικές μελέτες.